Overstappen naar het onderwijs

Wil je vanuit een andere sector overstappen naar het onderwijs? Bij SOTOG zijn wij altijd bereid om te kijken naar de mogelijkheden. Er zijn verschillende manieren om binnen SOTOG een lesbevoegdheid (PABO of eerste-, tweedegraads) te halen, zodat je na een opleidingstraject zelfstandig voor de klas kan staan. We hebben ervaringen met zij-instromers, deeltijd- of maatwerktrajecten. Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden met jou te onderzoeken.

Als zij-instromer aan de slag

Overweeg je als zij-instromer over te stappen naar speciaal onderwijs? En heb je een afgeronde Hbo-opleiding? Dan kun je via een intensief leer-werktraject binnen maximaal twee jaar je onderwijsbevoegdheid halen. Wij werken met verschillende scholen samen in het zij-instroomtraject.

Een maatwerktraject

Wil je graag de overstap maken naar het speciaal onderwijs, maar heb je nog geen afgeronde Hbo-opleiding? Dan kan een maatwerktraject uitkomst bieden. Afhankelijk van je ervaring en vooropleiding kunnen we in overleg onderzoeken of een maatwerktraject passend is. Het voordeel van dit maatwerk is, dat we daarbij vooral kijken naar de kennis en kunde die je al eerder hebt opgedaan. Zodat we ook nauwkeuriger kunnen vaststellen welke kennis en ervaring je nog nodig hebt.

Meer informatie

Heb je interesse in een overstap naar het onderwijs? Neem dan contact met ons op via werken@sotog.nl. We vertellen je er graag meer over.