Door de landelijke lockdown zijn we genoodzaakt het onderwijs in onze scholen aan te passen in de periode zoals afgekondigd door het kabinet. We hebben gekozen voor maatwerk per school gezien de diversiteit van doelgroep en onderwijs binnen onze scholen.

 

SO scholen

Onze SO scholen zijn vanaf 8 februari 2021 weer geopend. We hanteren strikte voorwaarden volgens de landelijke richtlijnen van het RIVM, het OMT en het kabinet. Zo zorgen we bijvoorbeeld voor extra pauzemomenten, ventileren we de lokalen regelmatig en zijn er extra schoonmaakmomenten ingepland. Daarnaast verwelkomen wij zo min mogelijk externe mensen in de school. Dat betekent dat ook ouders niet welkom zijn binnen onze schoolpoorten. Tot slot zullen onze medewerkers in de publieke ruimten een mondkapje of andere gezichtsbescherming dragen.

Is uw kind snotterig of heeft uw kind andersoortige klachten die passen bij corona? Laat uw kind thuis.

Is er ondanks alle maatregelen toch een leerling of leerkracht positief getest op corona? Dan zijn wij genoodzaakt de hele klas naar huis te sturen. Zowel leerlingen als leerkracht moeten vijf (5) dagen in quarantaine. Vervolgens dient de klas (iedereen afzonderlijk) zich te laten testen op het coronavirus. Meer hierover leest u op de website van de Rijksoverheid.

VSO scholen

Voor de VSO scholen continueren we het bestaande beleid van noodopvang voor kwetsbare kinderen, de examenleerlingen en voor de kinderen van ouders met cruciale beroepen.